Kawowo-jaglany koktajl

Poleć w mediach społecznościowych:

Albo po prostu skopiuj i udostępnij ten link

Składniki

Mleko roślinne - 1 szkl.
Kasza jaglana - 1/3 szkl.
Kawa - 1 filiżanka Zapażona
Banan - 1 szt

Kawowo-jaglany koktajl

Kawa + kasza jaglana+ mleko = zastrzyk energii

  • 25min
  • Porcje 1
  • Łatwy

O przepisie

Kasza jaglana w połączeniu z kawą smakuje wyśmienicie. W ten sposób wprowadzamy kaszę jaglana do naszej diety a jej smak w połączeniu z mlekiem i kawą jest niewyczuwalny.  Można zrobić sobie bazę z kaszy jaglanej i mleka, zblendować w domu a w pracy dodać tylko filiżankę ciepłej kawy i drugie śniadanie dodające nam energii jest gotowe.

Kroki

1
Gotowe

Mleko podgrzewamy, kaszę jaglaną płuczemy pod bieżącą, gorącą wodą i dodajemy do mleka. Gotujemy 15-20 min. aż kasza wchłonie mleko. Zaparzamy filiżankę kawy dodajemy do ugotowanej kaszy wraz z bananem i całość dokładnie blendujemy. Jeśli chcemy bardziej płynną formę dodajemy stopniowo podczas blendowania stopniowo mleko.

Karolina

Moja przygoda w kuchni zaczęła się w domu z mamą a bardziej pomaganie jej przy gotowaniu a jeszcze lepiej było przy pieczeniu – można było oblizać miskę po zrobionym kremie.

Szaszłyki z kiełbasą
poprzedni
Szaszłyki z kiełbasą
IMG_8152
następny
Placki marchewkoko-cukiniowe