Arbuzada

Poleć w mediach społecznościowych:

Albo po prostu skopiuj i udostępnij ten link

Składniki

Arbuz - 1 kg (ze skórką)
Sok z limonki - 1 szt.
Cukier - 1/4 szkl.
Woda - 1/4 szkl.
Kostki lodu - dodatek
Mięta - dodatek
Cytryna - i limonka - kilka plasterków do dekoracji

Arbuzada

Wspaniale pachnący, zimny, orzeźwiający koktail.

  • 10 min.
  • Porcje 3
  • Łatwy

O przepisie

Napój świetnie sprawdzający się w upalny dzień. Dobrze schłodzony arbuz, kostki lodu i kwaskowa limonka – rewelacyjne połączenie!

Kroki

1
Gotowe

Dobrze schłodzonego arbuza obieramy ze skórki, pozbawiamy pestek i kroimy na kawałki, które następnie blendujemy na gładką masę. W garnku podgrzewamy wodę z cukrem - od momentu zagotowania gotujemy na wolnym ogniu 3-4 minuty. Studzimy i dodajemy do zblendowanego arbuza wraz z sokiem z 1 limonki. Mieszamy, przelewamy do szklanek, dodajemy lód, dekorujemy plasterkami cytryny i limonki, listami mięty i pijemy na zdrowie :)

Agnes

Kuchnia to drugie miejsce, w którym spędzam najwięcej czasu i oddaję się swojej największej pasji – gotowaniu i pieczeniu.

Szybkie ciasto ze śliwkami
poprzedni
Szybkościowe ciasto z owocami
Chleb na żurku
następny
Chleb na żurku