Babeczki “leśny mech”

Poleć w mediach społecznościowych:

Albo po prostu skopiuj i udostępnij ten link

Składniki

Szpinak mrożony - 450g
Olej - 1 i 1/3 szkl
Mąka krupczatka - 2 szkl
Proszek do pieczenia - 3 łyżeczki
Cukier - 3/4 szkl
Jaja - 4 szt

Babeczki “leśny mech”

Babeczkowe szaleństwo

  • 10min
  • Porcje 16
  • Średni

O przepisie

Ostatnio bardzo popularne jest ciasto “Leśny mech” przekładane masą.

Postanowiłam spróbować zrobić ale wersje babeczkową. bez mas bez dodatków tak aby można było zabrać ze sobą w teren w tak piękną pogodę.

No i się sprawdziło. Przepis jeszcze nie raz będzie wykonany na różne wycieczki

 

Kroki

1
Gotowe

Odmrożony i odciśnięty szpinak blendujemy ze szklanką oleju.
Jaja ubijamy z cukrem około 6 min a następnie dodajemy zblendowany szpinak i pozostały olej. Miksujemy do połączenia składników a następnie dodajemy partiami make wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Pieczemy około 15-20 min w 185 st

Karolina

Moja przygoda w kuchni zaczęła się w domu z mamą a bardziej pomaganie jej przy gotowaniu a jeszcze lepiej było przy pieczeniu – można było oblizać miskę po zrobionym kremie.

20170620_205504
poprzedni
Koktajl truskawkowy na mleku jaglanym
20170624_214623
następny
Sos śmietanowo-bazyliowy