Babeczki szpinakowo-kokosowe

Poleć w mediach społecznościowych:

Albo po prostu skopiuj i udostępnij ten link

Składniki

Szpinak świeży - 100 g
Mąka pszenna - 1 szkl
Wiórki kokosowe - 1 szkl
Proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
Cukier - 0.5 szkl
Mleko - 0.5 szkl
Olej - 1/3 szkl
Ocet - 1 łyżeczka

Babeczki szpinakowo-kokosowe

Szpinao+kokos = zaskakujący smak

  • 5 min + czas pieczenia
  • Porcje 10
  • Łatwy

O przepisie

Został mi w domu świeży szpinak i postanowiłam go wykorzystać do kolacji. Tylko pytanie brzmiało jak skoro dziecko ostatnio nie chce nic tylko “bułbu i bułbu”.

Dziecko na spacerze a ja mam chwile żeby znaleźć jakąś inspirakcje inna niż bułka.

Znalazłam i postanowiłam posłuchać właścicielki bloga i przekazać przepis dalej.  www.wszystkojestwglowie.pl

 

Kroki

1
Gotowe

Mąkę, wiórki kokosowe, cukier i proszek do pieczenia mieszamy w jednej misce
Szpinak, mleko, olej i ocet blendujemy w osobnej misce a następnie dodajemy do suchych składników.
Wszystko dokładnie mieszamy, nakładamy do foremek i pieczemy 20-26 min w 180st

Karolina

Moja przygoda w kuchni zaczęła się w domu z mamą a bardziej pomaganie jej przy gotowaniu a jeszcze lepiej było przy pieczeniu – można było oblizać miskę po zrobionym kremie.

20170328_182211
poprzedni
Gofry
1491133330436-505995177
następny
Zielono mi!!