Beza z kremem kawowym i owocami

Poleć w mediach społecznościowych:

Albo po prostu skopiuj i udostępnij ten link

Składniki

Beza - 4 szt.
Mascarpone - 125 g
Śmietana 36% - 150 g
Kawa rozpuszczalna - 2 łyżeczki proszek
Czekolada gorzka - 2 kostki
Owoce - według smaku

Beza z kremem kawowym i owocami

Deser z bezą i kremem kawowym

  • 10 min.
  • Porcje 2
  • Łatwy

O przepisie

W kawiarniach i restauracjach możemy znaleźć takie desery. Dlaczego nie można zrobić w domu. Do kawy smakuje idealnie. Owoce możemy dobrać jakie tylko się nam podobają.

Kroki

1
Gotowe

Przygotowujemy bezy według tego przepisu:
http://www.natalerzuagnes.pl/przepis/bezy-2/
Możemy zmniejszyć składniki aby wyszło mniej sztuk bez lub zrobić z całości i schować na kolejny raz.

2
Gotowe

Mascarpone ucieramy na gładką masę, dodajemy kawę i jeszcze raz dokładnie ucieramy. Do masy wlewamy śmietanę i ubijamy do powstania sztywnej, kremowej masy.

3
Gotowe

Układamy na talerzach po jednej bezie na to nakładamy masę i przykrywamy bezami. Czekoladę trzemy na drobnych oczkach bez pośrednio nad deserem. Owoce dobieramy według swojego smaku i układamy obok deseru.

Karolina

Moja przygoda w kuchni zaczęła się w domu z mamą a bardziej pomaganie jej przy gotowaniu a jeszcze lepiej było przy pieczeniu – można było oblizać miskę po zrobionym kremie.

IMG_7796
poprzedni
Bezy
Sernik z serków homogenizowanych pieczony w cieście
następny
Sernik z serków homogenizowanych pieczony w cieście