Bezglutenowe placuszki twarogowe

Poleć w mediach społecznościowych:

Albo po prostu skopiuj i udostępnij ten link

Składniki

Twaróg - 125g
Jajka - 1szt
Mleko - 100ml
Cukier - 2 łyżeczki można zastąpić miodem
Mąka ryżowa - 100-125 g
Rodzynki - 50g

Bezglutenowe placuszki twarogowe

Poranne placuszki :)

  • 10min
  • Porcje 9
  • Łatwy

O przepisie

Placuszki dla dzieciaków ale i dla dorosłych :) powstały przez dwie kobietki dla dwóch chłopców zanim wstali na śniadanie. Inwencja twórcza z rana czasami jest strzałem w dziesiątkę.  I naprawdę są sycące

Kroki

1
Gotowe

Twaróg, żółtko, mleko, cukier dokładnie mieszamy tak aby twaróg się rozdrobnił. Rodzynki siekamy na drobno i dodajemy do masy. Dodajemy mąkę najpierw 100 g a potem ewentualnie dosypujemy aby masa nie była zbyt lejąca. Białko ubijamy na sztywno i dodajemy do masy delikatnie całość mieszając.
Smażymy na patelni delikatnie posmarowanej olejem tak aby placuszki nie były tłuste po usmażeniu

Karolina

Moja przygoda w kuchni zaczęła się w domu z mamą a bardziej pomaganie jej przy gotowaniu a jeszcze lepiej było przy pieczeniu – można było oblizać miskę po zrobionym kremie.

Focaccia z rozmarynem i solą morską
poprzedni
Focaccia z rozmarynem i solą morską
14915684181021513493626
następny
Napój chia