Burrito

Poleć w mediach społecznościowych:

Albo po prostu skopiuj i udostępnij ten link

Składniki

Tortilla - 2 placki
Mięso mielone wołowe - 250 g
Pomidory z puszki - 1/2 puszki
Czerwona fasola - 1/2 puszki
Sałata lodowa - kilka łyżek posiekanej
Ketchup - 2 łyżki
Majonez - 2 łyżki
Śmietana - 2 łyżki
Cebula - 1 szt. (mała)
Czosnek - 2 ząbki
Papryczka chili - do smaku
Sól - do smaku
Pieprz - do smaku

Burrito

Pomysł na ciepłą kolację

  • do 30 min.
  • Porcje 2
  • Łatwy

O przepisie

Mój Syn męczył mnie bardzo o “coś” dobrego z mięsem na kolację. Musiałam trochę pokombinować, ale dziecko było bardzo zadowolone 😉 Nie jest to typowe burrito, ale taka moja wersja.

Kroki

1
Gotowe

Cebulę i czosnek drobno siekamy, podsmażamy na oleju, dodajemy mięso mielone - całość dobrze przesmażamy, doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy drobno krojone pomidory z puszki, drobno posiekaną papryczkę chili, czerwoną fasolę. Całość gotujemy chwilę i doprawiamy do smaku - u mnie potrawa jest dość pikantna. Mieszamy majonez z ketchupem. Placki trortilli podgrzewamy, na każdy dajemy majonez wymieszany z ketchupem, pokrojoną sałatę, podsmażone mięso, śmietanę, zwijamy, przekrawamy na pół i zajadamy ze smakiem :)

Agnes

Kuchnia to drugie miejsce, w którym spędzam najwięcej czasu i oddaję się swojej największej pasji – gotowaniu i pieczeniu.

Sałatka z krewetkami
poprzedni
Sałatka z krewetkami
Pychotka
następny
Pychotka