Caprese inaczej

Poleć w mediach społecznościowych:

Albo po prostu skopiuj i udostępnij ten link

Składniki

Burak czerwony gotowany - 1 szt
Mozzarella - 1 szt
Zioła prowansalskie - szczypta
Ocet balsamiczny - 1 łyżeczka
Sól morska - do smaku

Caprese inaczej

Burak i mozzarella połączone zaskoczą smakiem

  • 5 min
  • Porcje 2
  • Łatwy

O przepisie

Sałatka caprese jest bardzo znana na większości imprezach a nawet na co dzień  jako pyszne śniadanie lub kolacje. A dlaczego by tak nie zmienić jednego składnika i zaskoczyć gości lub domowników?? Zamiast pomidora dajemy buraka i już mamy inne smaki. W przepisie wykorzystałam gotowanego buraka który akurat został po przygotowaniu szybkiego barszczu.

Kroki

1
Gotowe

Burak i mozzarelle kroimy w cienkie plastry i układamy na talerzu na przemiennie. Całość polewamy octem balsamicznym, posypujemy ziołami prowansalskimi, solą i podajemy.

Karolina

Moja przygoda w kuchni zaczęła się w domu z mamą a bardziej pomaganie jej przy gotowaniu a jeszcze lepiej było przy pieczeniu – można było oblizać miskę po zrobionym kremie.

Sernik z truskawkami
poprzedni
Sernik z truskawkami
IMG_8592
następny
Jajka + kasza jaglana + suszone pomidory