Ciasteczka kręcone przez maszynkę

Poleć w mediach społecznościowych:

Albo po prostu skopiuj i udostępnij ten link

Składniki

Mąka - 300 g
Margaryna - 100 g
Mleko - 1/8 l
Cukier - 100 g
Żółtko - 3 szt.
Proszek do pieczenia - pół opakowania
Cukier waniliowy - 1 łyżeczka
Cukier puder - do posypania

Ciasteczka kręcone przez maszynkę

Bardzo tanie, pyszne, tradycyjne ciasteczka.

  • 20 min.
  • Łatwy

O przepisie

Pamiętacie ciastka kręcone przez maszynkę? Ja je ubóstwiałam, a że u mojej Babci znalazłam nakładkę do maszynki to je zrobiłam:) Jeśli jej nie posiadacie, możecie wykrawać ciastka foremkami – też próbowałam i są pycha! A składniki – tanie.

Kroki

1
Gotowe

Wszystkie skladniki zagniatamy i "kręcimy" przez nakładkę do ciastek w maszynce do mielenia lub wykrawamy foremkami. Pieczemy w 180 stopniach ok. 20 -25 minut - muszą być lekko przyrumienione. posypujemy cukrem pudrem.

Agnes

Kuchnia to drugie miejsce, w którym spędzam najwięcej czasu i oddaję się swojej największej pasji – gotowaniu i pieczeniu.

Rolada z mięsa mielonego
poprzedni
Rolada z mięsa mielonego
Tort oreo kawałek
następny
Torcik Oreo