Ciasteczka ryżowe

Poleć w mediach społecznościowych:

Albo po prostu skopiuj i udostępnij ten link

Składniki

Kleik ryżowy - 1 opakowanie
Cukier - 3/4 szkl.
Jaja - 3 szt.
Margaryna - 250 g
Proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
Wiórki kokosowe - 5 łyżek

Ciasteczka ryżowe

Ekspresowe ciasteczka z kleiku ryżowego, które chętnie jedzą i duzi i mali :)

  • 20 min.
  • Porcje 8
  • Łatwy

O przepisie

Ciasteczka są tak proste w wykonaniu, że polecam by robić je razem z dziećmi. Dobra okazja by pokazać pociechom, że pieczenie może być szybkie i przyjemne. A przy tym zawsze jest fajna zabawa! Zobacz filmik – http://www.natalerzuagnes.pl/przepis/odcinek-14/

Kroki

1
Gotowe

Do miski wsypujemy kleik ryżowy, cukier, proszek do pieczenia, margarynę, wybijamy 3 żółtka. Z białek ubijamy pianę. Całość mieszamy, dodajemy wiórki kokosowe.

2
Gotowe

Ręką formujemy kulki, robimy w środku dziurkę i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 20-25 minut w 180 stopniach – aż będą lekko rumiane. Po upieczeniu do części ciastek można włożyć trochę dżemu.

Agnes

Kuchnia to drugie miejsce, w którym spędzam najwięcej czasu i oddaję się swojej największej pasji – gotowaniu i pieczeniu.

Chlebek na zakwasie
poprzedni
Chleb na zakwasie
Roladki z tortilli
następny
Roladki z tortilli