Ciasteczka z orzechami

Poleć w mediach społecznościowych:

Albo po prostu skopiuj i udostępnij ten link

Składniki

Ciasto
Mąka - 300 g
Margaryna - 250 g
Żółtko - 2 szt.
Śmietana 18% - 6 łyżek
Masa
Białko - 2 szt.
Cukier puder - 150 g
Orzechy - lub migdały - drobno siekane lub mielone

Ciasteczka z orzechami

Można je jeść bez końca

  • 20 min.
  • Łatwy

O przepisie

Bardzo proste, tanie i przepyszne ciasteczka. Zamiast orzechów możemy dodać migdały lub wiórki kokosowe. Robi się je szybko – zdążymy je zrobić zanim dojadą do nas goście :)

Kroki

1
Gotowe

Zagniatamy ciasto ze wszystkich składników. Białka ubijamy z cukrem pudrem, na końcu dodając orzechy. Ciasto rozwałkowujemy, wykrawamy kółka. Na środek nakładamy masę, składamy na pół i sklejamy brzegi. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, ok. 15-20 minut. Posypujemy cukrem pudrem.

Agnes

Kuchnia to drugie miejsce, w którym spędzam najwięcej czasu i oddaję się swojej największej pasji – gotowaniu i pieczeniu.

20120122_024217
poprzedni
Placuszki wytrawne na szybko
Pierniczki z ziemniakami
następny
Pierniczki z ziemniakami