Ciastka z migdałami i czekoladą

Poleć w mediach społecznościowych:

Albo po prostu skopiuj i udostępnij ten link

Składniki

Margaryna - 250 g
Cukier - 1/2 szkl.
Cukier trzcinowy - 1/2 szkl.
Jajka - 2 szt.
Mąka - 2 i 1/4 szkl.
Soda oczyszczona - 1 łyżeczka
Aromat waniliowy - kilka kropel
Sól - szczypta
Migdały - siekane - 100 g
Czekolada mleczna - 100 g

Ciastka z migdałami i czekoladą

Pyszne słodkości

  • 10 min.
  • Porcje 24
  • Łatwy

O przepisie

Szybkie ciasteczka, które zaspokoją naszą ochotę na małe co nieco. Zamiast czekolady możemy dodać chrupki czekoladowe, zamiast migdałów orzechy.

Kroki

1
Gotowe

Margarynę miksujemy na puszystą masę, dodajemy cukier i cukier trzcinowy, a następnie jajka i szczyptę soli- całość dobrze ubijamy. Dodajemy mąkę, sodę, aromat waniliowy a następnie posiekaną czekoladę i migdały. Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia układamy kopczyki masy, lekko je przyklapując - w trakcie pieczenia i tak rozleją się na boki. Pieczemy 12 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni. Delikatnie zdejmujemy je z blachy - po ostygnięciu będą zwarte. Możemy posypać cukrem pudrem.

Agnes

Kuchnia to drugie miejsce, w którym spędzam najwięcej czasu i oddaję się swojej największej pasji – gotowaniu i pieczeniu.

Ciasto z masą krówkową i kokosem
poprzedni
Placek kokosowo-krówkowy
Kurczak w sosie cytrynowo - śmietanowym
następny
Kurczak w sosie śmietanowo-cytrynowym