Ciastka serowe z marmoladą

Poleć w mediach społecznościowych:

Albo po prostu skopiuj i udostępnij ten link

Składniki

Twaróg - 250 g
Mąka - 250 g
Margaryna - 250 g
Żółtko - 1 szt.
Marmolada - do nadzienia
Cukier puder - do posypania
Białko - do posmarowania

Ciastka serowe z marmoladą

Szybkie, tanie i przepyszne

  • 25 min.
  • Porcje 6
  • Łatwy

O przepisie

Ciastka, które jeżeli dotrwają do drugiego dnia, nadal są świeże i świetne w smaku.

Kroki

1
Gotowe

Z mąki, margaryny, twarogu i żółtka zagniatamy ciasto, które dzielimy na pół.

2
Gotowe

Z każdej porcji rozwałkowujemy kwadrat lub prostokąt, wycinamy kwadraty 7x7 cm.

3
Gotowe

Na boku każdego kwadratu rozkładamy marmoladę, zwijamy w rulon. Każdy rulon delikatnie nacinamy w poprzek. Wierzch rulonów smarujemy białkiem.

4
Gotowe

Pieczemy ok. 30 minut w 180 stopniach.

5
Gotowe

Po ostudzeniu oprószamy cukrem pudrem.

Agnes

Kuchnia to drugie miejsce, w którym spędzam najwięcej czasu i oddaję się swojej największej pasji – gotowaniu i pieczeniu.

poprzedni
Karczek po żydowsku/ Babka cytrynowa
Sernik z polewą czekoladową
następny
Sernik z polewą czekoladową