Ciasto dyniowe

Poleć w mediach społecznościowych:

Albo po prostu skopiuj i udostępnij ten link

Składniki

Puree z dyni - 250g
Jajka - 4 szt
Cukier - 200g
Olej z pestek dyni - 6 łyżek
Mąka pszenna - 150g
Kasza manna - 50g
Śliwki - 6 szt

Ciasto dyniowe

Dynia w formie ciasta - hmmm.....

  • 10min+ czas pieczenia
  • Porcje 21
  • Łatwy

O przepisie

Sezon Dyni trwa wiec korzystamy ile się da

Dzisiaj w menu dynia w formie ciasta z imbirem i śliwka

Efekt…….

Sami się przekonajcie

Kroki

1
Gotowe

Jajka ubijamy z cukrem na puszysta masę. Dodajemy olej dokładnie mieszamy. Dodajemy puree z dyni, starty imbir, mąkę i kaszę i ponownie dokładnie mieszamy. Wykładamy na blaszkę (u mnie 25x21 ale może być też tortownica o średnicy nie więcej nic 25cm). Na górze układamy śliwki orzekrojone na pół, środkiem do góry.

2
Gotowe

Ciato wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180st. I pieczemy 40 min

Karolina

Moja przygoda w kuchni zaczęła się w domu z mamą a bardziej pomaganie jej przy gotowaniu a jeszcze lepiej było przy pieczeniu – można było oblizać miskę po zrobionym kremie.

Napoleonka z kremem budyniowym i białą czekoladą
poprzedni
Napoleonka z kremem budyniowym i polewą z białej czekolady
20171005_205111
następny
Pasta dyniowa