Ciasto francuskie z budyniem i owocami

Poleć w mediach społecznościowych:

Albo po prostu skopiuj i udostępnij ten link

Składniki

Ciasto francuskie - 2 opakowania u mnie każde miało 275 g
Mleko - 1 l
Budyń waniliowy - 2 opakowania
Brzoskwinie - z puszki - 600 g
Cukier - 100 g

Ciasto francuskie z budyniem i owocami

Zamiennie możemy zrobić z budyniem czekoladowym i malinami lub wiśniami :)

  • 15 min.
  • Porcje 20
  • Łatwy

O przepisie

W lodówce zawsze warto mieć ciasto francuskie. W każdej chwili możemy przygotować coś pysznego. To ciasto nie wymaga ani wiele czasu na przygotowanie, ani wielu składników. Proste, szybkie, pyszne :)

Kroki

1
Gotowe

Jedno ciasto francuskie kładziemy na prostokątną blachę wyłożoną papierem do pieczenia, a następnie nakłuwamy je widelcem. Pieczemy ok. 15 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni.

2
Gotowe

Gotujemy budyń z mleka, 2 opakowań budyniu i 100 g cukru, a następnie studzimy. Jak wystygnie połowę budyniu wylewamy na podpieczone ciasto francuskie. Brzoskwinie odsączamy z syropu i kroimy na kawałki. Wykładamy na masę i zalewamy pozostałym budyniem. Całość przykrywamy drugim opakowaniem ciasta francuskiego (wcześniej nakłutego widelcem). Pieczemy minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po upieczeniu studzimy. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem lub czekoladą.

Agnes

Kuchnia to drugie miejsce, w którym spędzam najwięcej czasu i oddaję się swojej największej pasji – gotowaniu i pieczeniu.

20161118_083738-1
poprzedni
Wytrawne muffiny
kakaowa-szarlotka-z-budyniem
następny
Kakaowa szarlotka z budyniem