Ciasto kakaowe z powidłami

Poleć w mediach społecznościowych:

Albo po prostu skopiuj i udostępnij ten link

Składniki

Mąka - 2 szkl.
Jajka - 2 szt.
Cukier - 1 1/4 szkl.
Olej - 1/2 szkl.
Mleko - 1/2 szkl.
Cynamon - 1 łyżeczka
Kakao - 2 łyżeczki
Soda oczyszczona - 2 czubate łyżeczki
Dżem lub powidła - śliwkowe - mały słoiczek - 200-220 g

Ciasto kakaowe z powidłami

Powidła śliwkowe i aromat cynamonu - pychota :)

  • 10 min.
  • Porcje 12
  • Łatwy

O przepisie

Tanie, szybkie, proste i pyszne – czego chcieć więcej? Może tylko filiżanki czarnej kawy do ciepłego, pachnącego ciacha :)

Kroki

1
Gotowe

Jajka miksujemy z cukrem. Dodajemy kolejno pozostałe składniki, stale ucierając, do uzyskania puszystej masy. Ciasto wylewamy na tortownicę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy ok. 60 minut w 180 stopniach (do suchego patyczka). Smacznego!

Agnes

Kuchnia to drugie miejsce, w którym spędzam najwięcej czasu i oddaję się swojej największej pasji – gotowaniu i pieczeniu.

Gnocchi w pomidorach
poprzedni
Gnocchi w pomidorach
Pasta jajeczna
następny
Pasta jajeczna