Ciasto z kisielem i bananami

Poleć w mediach społecznościowych:

Albo po prostu skopiuj i udostępnij ten link

Składniki

Mąka - 1,5 szkl.
Kisiel poziomkowy - 1 opakowanie - lub truskawkowy, wiśniowy
Jaja - 5 szt.
Cukier - 1 szkl. - lub mniej jeśli wolimy mniej słodkie
Margaryna - 250 g - stopiona i ostudzona
Proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
Banan - 2 szt. - lub inne owoce

Ciasto z kisielem i bananami

Słodki, popołudniowy deser

  • 10 min.
  • Porcje 12
  • Łatwy

O przepisie

Szybkie ciasto, które ma fajny smak dzięki dodatkowi poziomkowego kisielu. Owoce możemy dodać różne – np. sezonowe truskawki. Ja dodałam banany, bo akurat je miałam pod ręką.

Kroki

1
Gotowe

Jajka ucieramy z cukrem, dodajemy mąkę, kisiel (proszek), proszek do pieczenia i stopioną margarynę. Na samym końcu pokrojonego banana lub inne owoce. Pieczemy w tortownicy (moja miała 24 cm) w 180 stopniach ok. 1 godz. - do suchego patyczka. Po upieczeniu oprószamy cukrem pudrem.

Agnes

Kuchnia to drugie miejsce, w którym spędzam najwięcej czasu i oddaję się swojej największej pasji – gotowaniu i pieczeniu.

Zacierka
poprzedni
Zacierki tarte lub siekane
Ryba w cieście
następny
Ryba w cieście