Ciasto marchewkowe

Poleć w mediach społecznościowych:

Albo po prostu skopiuj i udostępnij ten link

Składniki

Marchew - 2 szkl. (drobno starta)
Jajka - 4 szt.
Mąka - 2 szkl.
Cukier - 2 szkl.
Proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
Soda oczyszczona - 1 łyżeczka
Cynamon - 1 łyżeczka
Olej - 1 szkl.
Orzechy - lub migdały - 50 g - drobno pokrojone

Ciasto marchewkowe

Delikatne i puszyste

  • 10 min.
  • Porcje 20
  • Łatwy

O przepisie

Lubię to ciasto i piekę je bardzo często. Jest proste i pyszne. Ostatnio upiekłam je na życzenie 6 letniego synka mojej przyjaciółki. Młody “zdmuchnął” od razu 2 kawałki :)

Kroki

1
Gotowe

Jajka ucieramy z cukrem, dodajemy pozostałe składniki, całość dokładnie miksujemy. Pieczemy ok. 45- 50 min. (do suchego patyczka) w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem

Agnes

Kuchnia to drugie miejsce, w którym spędzam najwięcej czasu i oddaję się swojej największej pasji – gotowaniu i pieczeniu.

Ciasteczka z mąki kukurydzianej
poprzedni
Ciasteczka z mąki kukurydzianej
Czekoladowy przekładaniec
następny
Czekoladowy przekładaniec