Domowa tortilla

Poleć w mediach społecznościowych:

Albo po prostu skopiuj i udostępnij ten link

Składniki

Mąka pszenna pełnoziarnista - 170g
Mąka kukurydziana - 50g
Sól morska - szczypta
Woda - 200ml

Domowa tortilla

  • Średni

O przepisie

W sklepach można znaleźć różne tortille i w różnych cenach. Ja spróbowałam poeksperymentować i coś z tego wyszło 😃

Kroki

1
Gotowe

Mąki i sól wymieszać w misce dodawać po trochu wody i wyrabiać tak aby ciasto było gładkie i elastyczne. Ciasto zostawić w misce, przykryć ściereczką i odstawić na 30 min.
Po tym czasie wysypać na stolnice odrobinę mąki, urwać kawałek ciasta i rozwałkować na cienki placek ( jeśli ciasto się będzie lepiło należy podsypać większą ilością mąki). Smażyć na suchej patelni z obu stron

Karolina

Moja przygoda w kuchni zaczęła się w domu z mamą a bardziej pomaganie jej przy gotowaniu a jeszcze lepiej było przy pieczeniu – można było oblizać miskę po zrobionym kremie.

20170730_155739
poprzedni
szybki kisiel owocowy
1501583901043-573411202
następny
Moja lemoniada ogorkowo-melonowa