Duszona wołowina z warzywami

Poleć w mediach społecznościowych:

Albo po prostu skopiuj i udostępnij ten link

Składniki

Wołowina - 260g
Czosnek - ząbek
Cebula - 1/4szt.
Marchew - 140g
Pietruszka - 30g
Seler - 20g
Cukinia - 90g
Bulion lub woda - 250 ml
Sól - do smaku
Pieprz - do smaku
Tymianek - 1 łyżeczka

Duszona wołowina z warzywami

Wołowina z warzywami i mamy pyszny obiad

  • 40min.
  • Porcje 2
  • Średni

O przepisie

Kiedyś usłyszałam w programie kulinarnym że gotowanie ma być proste i przyjemne. Nie zawsze musimy szukać wymyślnych dań aby każdemu smakowało. Wołowina jest właśnie takim mięsem. Kilka prostych warzyw i mamy kolejny smaczny przepis.

Kroki

1
Gotowe

Czosnek i cebulę drobno siekamy, wrzucamy do głębszego garnka i delikatnie podsmażamy. Dodajemy wołowinę pokrojona w kostkę i przesmażamy około 10 min. Warzywa kroimy w grubą kostkę i dodajemy do mięsa. Dolewamy wodę lub bulion, doprawiamy tymiankiem, sola i pieprzem, przykrywamy garnek i dusimy aż wszystkie warzywa i mięso będą miękkie. Danie podajemy z kasz lub ryżem ( w zależności kto co woli :))

Karolina

Moja przygoda w kuchni zaczęła się w domu z mamą a bardziej pomaganie jej przy gotowaniu a jeszcze lepiej było przy pieczeniu – można było oblizać miskę po zrobionym kremie.

Bułeczki z suszonymi pomidorami
poprzedni
Bułki z suszonymi pomidorami
IMG_7648
następny
Pieczone bataty