Faszerowane muszle makaronowe

Poleć w mediach społecznościowych:

Albo po prostu skopiuj i udostępnij ten link

Składniki

Makaronowe muszle - 15 szt.
Marchew - 1 szt. (duża)
Pietruszka - 1 szt. (duża)
Ziemniak - 1 szt.
Ogórki kiszone - 2 szt.
Cebula - 1 szt.
Majonez - 150-200 ml
Sól - do smaku
Pieprz - do smaku
Ostra papryka - do smaku
Szczypiorek - do dekoracji
Parmezan - do dekoracji

Faszerowane muszle makaronowe

Apetycznie wyglądająca przekąska.

  • 30 min.
  • Porcje 6
  • Łatwy

O przepisie

Zrobiłam kiedyś sałatkę jarzynową, a ponieważ przyszli do mnie goście, chciałam podać ją nieco inaczej niż zwykle. Dlatego wpadłam na pomysł włożenia jej do makaronowych muszli i udekorowania parmezanem i szczypiorkiem. Pomysł okazał się bardzo trafiony :)

Kroki

1
Gotowe

Makaronowe muszle gotujemy w osolonej wodzie, a następnie przelewamy zimną wodą.

2
Gotowe

Marchewkę, pietruszkę i ziemniaka gotujemy do miękkości, następnie kroimy w kostkę. Ogórka kiszonego również kroimy w kostkę a cebulę drobno siekamy. Wszystko mieszamy, dodajemy majonez i doprawiamy.

3
Gotowe

Faszerujemy muszle, układamy na talerzu, dekorujemy szczypiorkiem i parmezanem.

Agnes

Kuchnia to drugie miejsce, w którym spędzam najwięcej czasu i oddaję się swojej największej pasji – gotowaniu i pieczeniu.

12. Pizza na cukiniowym spodzie
poprzedni
Pizza na cukiniowym spodzie
Pasztet jajeczno-pieczarkowy
następny
Pasztet jajeczno-pieczarkowy