Faszerwoane muszle

Poleć w mediach społecznościowych:

Albo po prostu skopiuj i udostępnij ten link

Składniki

Szpinak świeży - 100g
Cebula biała - 1 plasterek
Czosnek - 1 mały ząbek
Mozarella - 2 op
Pomidory z puszki - 1 opakowanie
Mięso mielone drobiowe - 350g
Sól - do smaku
Pieprz - do smaku
Makaronowe muszle - w zależności od ilości garszu
Zioła prowansalskie -

Faszerwoane muszle

Faszerowane muszelki

  • Do 30min
  • Porcje 6
  • Łatwy

O przepisie

Lubie urozmaicić mojemu dzieciakowi pokarmy. Czasami jednak brak pomysłu na coś nowego wiec staram się podać klasyczne danie w ciekawy sposób i powiem wam ze czasami się udaje 😉

Kroki

1
Gotowe

Muszle makaronowe gotujemy według przepisu na opakowaniu. Mięso mielone przesmazam w rondlu, dodaje zblendowane pomidory i doprawiam sól pieprz zioła prowansalskie. Jeśli mięso juz będzie dobre to dodaje 1.5 mozarelli drobno pokrojonej i całość podgrzewamy do momentu rozpuszczenia sera.
Szpinak przesmażamy z cebulką i czosnkiem przyprawiamy do smaku i dodajemy pozostała mozarelle. Całość smażymy do rozpuszczenia sera.

Do ugotowanego makaronu nakładamy farsz i całość delikatnie podgrzewamy w piekarniku

Karolina

Moja przygoda w kuchni zaczęła się w domu z mamą a bardziej pomaganie jej przy gotowaniu a jeszcze lepiej było przy pieczeniu – można było oblizać miskę po zrobionym kremie.

14947029497281364859578
poprzedni
Maślane herbatniki
20170518_091812
następny
Sałatka z jajkiem w koszulce