Galaretka pomarańczowa

Poleć w mediach społecznościowych:

Albo po prostu skopiuj i udostępnij ten link

Składniki

Sok pomarańczowy - 420 ml
Żelatyna - 3 łyżeczki
Wrzątek - do zalania żelatyny
Owoce - według uznania

Galaretka pomarańczowa

Domowa galaretka

  • 5min + oczekiwanie
  • Porcje 3
  • Łatwy

O przepisie

Galareta hmmm….. smaki dzieciństwa, które warto przekazać naszym dzieciom. Tylko jak zrobić żeby była zdrowa a zarazem smaczna. Naprawdę da się zrobić szybko zdrową, domową galaretkę i można dodać do niej sezonowe owoce.

Kroki

1
Gotowe

Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości wrzątku a następnie dodajemy do lekko podgrzanego soku pomarańczowego (świeżo wyciskany lub z kartonu 100% sok) i dokładnie mieszamy. W miseczkach układamy owoce, wlewamy sok z żelatyną i odstawiamy do ostygnięcia i zesztywnienia galaretki. Najlepiej wstawić do lodówki na całą noc lub zrobić z samego rana i podać popołudniu.

Karolina

Moja przygoda w kuchni zaczęła się w domu z mamą a bardziej pomaganie jej przy gotowaniu a jeszcze lepiej było przy pieczeniu – można było oblizać miskę po zrobionym kremie.

Gołabki bez zawijania
poprzedni
Gołąbki bez zawijania
IMG_8866
następny
Pasta z suszonych pomidorów