Gazpacho pomidorowo-arbuzowe

Poleć w mediach społecznościowych:

Albo po prostu skopiuj i udostępnij ten link

Składniki

Arbuz - 650g po obraniu
Pomidory z puszki - 400g
Czosnek - 1ząbek
Ocet balsamiczny - 2łyżeczki
Ser feta - 200g
Bazylia suszona - 3łyżeczki
papryczka peperoncino - 1szt
Sól - do smaku

Gazpacho pomidorowo-arbuzowe

Coś dla ochłody

  • 15min
  • Porcje 2
  • Łatwy

O przepisie

Przepis znaleziony kolejny raz na internecie ale z drobną modyfikacją. Idealne danie na upały że składników dostępnych od ręki w każdym sklepie.

Kroki

1
Gotowe

Pomidory, arbuz, sól, bazylia, papryczka i czosnek dokładnie blendujemy a następnie przecedzamy aby pozbyć się pestek arbuza. Dodajemy ocet balsamiczny i odstawiamy do lodówki do schłodzenia i przegryzienia się smaków. Podajemy z kawałkami sera fety.

Karolina

Moja przygoda w kuchni zaczęła się w domu z mamą a bardziej pomaganie jej przy gotowaniu a jeszcze lepiej było przy pieczeniu – można było oblizać miskę po zrobionym kremie.

Gulasz ze świeżymi grzybami
poprzedni
Gulasz wieprzowy ze świeżymi grzybami
Ogórki małosolne
następny
Ogórki małosolne