Jaglano-jabłkowe placuszki

Poleć w mediach społecznościowych:

Albo po prostu skopiuj i udostępnij ten link

Składniki

Ugotowana kasza jaglana - 5 łyżek
Jabłko - 1 szt
Jajka - 2 szt
Cynamon - 1 łyżeczka
Miód - 1 łyżka
Mąka pszenna pełnoziarnista - 1 łyżka

Jaglano-jabłkowe placuszki

Małe i smaczne a jakie zdrowe

  • 5min
  • Porcje 17
  • Średni

O przepisie

Jak tylko komuś zostanie ugotowane kaszy jaglanej warto wypróbować ten przepis. Pyszna propozycja śniadania, kolacji lub przekąski.

Kroki

1
Gotowe

Jabłko pokrój w cienkie i nie za duże plasterki. Wszystkie składniki dobrze wymieszaj i smaż na patelni bez tłuszczu lub delikatnie patelnie namaluj olejem.

Karolina

Moja przygoda w kuchni zaczęła się w domu z mamą a bardziej pomaganie jej przy gotowaniu a jeszcze lepiej było przy pieczeniu – można było oblizać miskę po zrobionym kremie.

20170112_125803
poprzedni
Kawowe babeczki
Karczek w sosie musztardowym
następny
Karczek w sosie musztardowym