Jajeczne babeczki z warzywami

Poleć w mediach społecznościowych:

Albo po prostu skopiuj i udostępnij ten link

Składniki

Marchew - 1 szt
Cukinia - 1 szt
Szynka - 3 plastry Według uznania
Mozarella - 1 szt
Jajka - 5 szt
Sól - do smaku
Pieprz - do smaku
Zioła prowansalskie - do smak
Curry - do smaku
Masło - 1 łyżeczka

Jajeczne babeczki z warzywami

Szybkie babeczki na kolacje z dzieciakami

  • 30min
  • Porcje 8
  • Średni

O przepisie

No i kolejna propozycja na kolacje z maluszkiem. Tak naprawdę można do nich dodać to ma co macie ochotę i co znajdziecie w lodówce.

Kroki

1
Gotowe

Marchew i cukinię obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach, przesmażamy chwilę na maśle i nakładamy do foremek na babeczki. Szynkę kroimy w kostkę, układamy na warzywach a następnie posypujemy startym serem.
Jajka dokładnie mieszamy z przyprawami w misce i wlewamy do foremek z farszem
Całość wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. na 20 min

Karolina

Moja przygoda w kuchni zaczęła się w domu z mamą a bardziej pomaganie jej przy gotowaniu a jeszcze lepiej było przy pieczeniu – można było oblizać miskę po zrobionym kremie.

ciasto-wenus
poprzedni
Ciasto wenus
pasta-z-makreli-i-suszonych-pomidorow
następny
Pasta z makreli i suszonych pomidorów