Jajka w sosie tatarskim

Poleć w mediach społecznościowych:

Albo po prostu skopiuj i udostępnij ten link

Składniki

Jaja - 6 szt.
Majonez - 1 słoik
Śmietana - 1 łyżka (18%)
Ogórki kiszone - 3-4 szt.
Cebula - 1 szt. (biała lub czerwona)
Marynowane grzybki - kilka ilość po pokrojeniu taka jak ogórków
Szczypiorek - pół pęczka
Sól - do smaku
Pieprz - do smaku
Pieprz marynowany - 1 łyżeczka (niekoniecznie)

Jajka w sosie tatarskim

Bardzo smaczna propozycja :)

  • 15 min.
  • Porcje 6
  • Łatwy

O przepisie

Nie ma jak domowe jajka w domowym sosie tatarskim. Doskonałe na śniadanie, kolację czy imprezę.

Kroki

1
Gotowe

Ogórki, cebulę i marynowane grzybki kroimy drobno, mieszamy z majonezem, śmietaną, marynowanym pieprzem (niekoniecznie trzeba dodawać - ja go po prostu lubię), doprawiamy do smaku solą i pieprzem, wykładamy do miski. Na górze układamy ugotowane na twardo jajka przekrojone na pół. Posypujemy solą, pieprzem i siekanym szczypiorkiem.

Agnes

Kuchnia to drugie miejsce, w którym spędzam najwięcej czasu i oddaję się swojej największej pasji – gotowaniu i pieczeniu.

Pierożki sezamowe z paluszkami krabowymi i porem
poprzedni
Pierożki sezamowe z paluszkami krabowymi i porem
Sałata z serkiem pleśniowym, orzechami i gruszką
następny
Sałata z serkiem camembert, orzechami i gruszką