Jogurtowo-majonezowy sos chili

Poleć w mediach społecznościowych:

Albo po prostu skopiuj i udostępnij ten link

Składniki

Jogurt grecki - 200 g
Majonez - 1 łyżka
Ketchup - 1 łyżka
Hot chili sos - 1 łyżka

Jogurtowo-majonezowy sos chili

Osstrrrry :)

  • 5 min.
  • Porcje 6
  • Łatwy

O przepisie

Sos dość ostry w smaku. Głównie podaję go jako dodatek do dań z grilla. W połączeniu z sosem czosnkowo-ziołowym smakuje wyśmienicie z chlebkiem pita, faszerowanym mięsem i warzywami.

Kroki

1
Gotowe

Wszystkie składniki dokładnie mieszamy, schładzamy w lodówce 10-15 min. I gotowe :)

Agnes

Kuchnia to drugie miejsce, w którym spędzam najwięcej czasu i oddaję się swojej największej pasji – gotowaniu i pieczeniu.

Sos ziołowo-czosnkowy
poprzedni
Sos czosnkowo-ziołowy
Sernik z truskawkami
następny
Sernik z truskawkami