Kanapka z rostbefem

Poleć w mediach społecznościowych:

Albo po prostu skopiuj i udostępnij ten link

Składniki

Bagietka mała - 1 szt
Rostbef - 180 g
Sałata lodowa - garść
Ogórek konserwowy - 1 szt
Pomidor - 4 plasteki
Serek kanapkowy - do posmarowania
Sól - do smaku
Pieprz - do smaku

Kanapka z rostbefem

Rostbef w kanapce

  • 10 min.
  • Porcje 1
  • Średni

O przepisie

A dlaczego by nie zrobić sobie wypasionej kanapki z rostbefem. Na wycieczkę, na wczesna kolację a nawet i na lekki obiad.

Kroki

1
Gotowe

Bagietkę przekrawamy wzdłuż nie nacinając całej. Rostbef przyprawiamy solą i pieprzem i smażymy na patelnie do stopnia wysmażenia jaki każdy lubi. Gotowe mięso odkładamy aby delikatnie odpoczęło i ostygło a następnie kroimy je w cienkie plasterki. Na bagietkę układamy warstwami sałatę, pomidora, mięso, ogórka konserwowego a następnie smarujemy górną warstwę serkiem kanapkowym.

Karolina

Moja przygoda w kuchni zaczęła się w domu z mamą a bardziej pomaganie jej przy gotowaniu a jeszcze lepiej było przy pieczeniu – można było oblizać miskę po zrobionym kremie.

IMG_8617
poprzedni
Maliny, banan i kasz jaglana
Szybkie ciasto z owocami
następny
Ekspresowe ciasto z owocami