Karczek w zupie cebulowej

Poleć w mediach społecznościowych:

Albo po prostu skopiuj i udostępnij ten link

Składniki

Karczek - 1 kg
Francuska zupa cebulowa - 2 opakowania Knorr
Śmietana 30% - 500 ml

Karczek w zupie cebulowej

Karczek w innym wydaniu.

  • 5 min.
  • Porcje 10
  • Łatwy

O przepisie

Potrzeba tylko 3 składników i ok. 5 minut by przygotować to pyszne danie obiadowe. Zaskakujące prawda? Smak też Was zaskoczy – mięso jest mięciutkie, idealnie doprawione dzięki zupie cebulowej i kremowe dzięki śmietanie. Warto spróbować :)

Kroki

1
Gotowe

Karczek myjemy i kroimy na plastry o grubości 1 cm, przekładamy do naczynia żaroodpornego. Śmietanę mieszamy z zupami cebulowymi (proszkiem) i zalewamy karczek. Wstawiamy do lodówki na parę godzin - najlepiej na noc. Rano mięso obracamy w naszej zalewie i pieczemy 45 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (bez przykrywania). Podajemy np. z ziemniakami puree.

Agnes

Kuchnia to drugie miejsce, w którym spędzam najwięcej czasu i oddaję się swojej największej pasji – gotowaniu i pieczeniu.

szarlotka-z-kremem-budyniowym-i-kokosem
poprzedni
Szarlotka z kremem budyniowym i kokosem
maslane-buleczki
następny
Maślane bułeczki