Kasza bulgur, filet z kurczaka, brokuły

Poleć w mediach społecznościowych:

Albo po prostu skopiuj i udostępnij ten link

Składniki

Filet z kurczaka - 2 szt duże
Kasza bulgur - 2 woreczki
Siemię lniane - 3 łyżki
Słonecznik - 3 łyżki
Pomidor - 1 szt
Mozarella - 1 szt
Brokuł - 1 szt
Sól - do smaku
Pieprz - do smaku

Kasza bulgur, filet z kurczaka, brokuły

Szybko i smacznie

  • 30min
  • Porcje 3
  • Łatwy

O przepisie

Czasami chce nam się zjeść na obiad coś dobrego ale nie wymagającego duzo pracy i najlepiej żeby można było zrobić wszystko w jednym czasie. Takie dania tez są dobre jeśli są u nas goście i chcemy zrobić szybki obiad lub syta kolacje.

Kroki

1
Gotowe

Filet z kurczaka

Filety yhy dość spore dlatego można było spokojnie zrobić 3 porcję. Mięso orzyprawiamy solą i pieprzem wkładamy do folii aluminiowej, dokładnie owijamy i wkladamy do piekarnika (180st, 20-30min). Po tym czasie odkrywamy górna część folii układamy pokrojone w plastry pomidory i mozarelle. Zapiekany około 5min i gotowe

2
Gotowe

Kasza bulgur

Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu dajemy zmielone na sypko słonecznik i siemię lniane i dokładnie mieszamy doprawiając solą i pieprzem.

3
Gotowe

Brokuł

Brokuły myjemy, odcimamy i wrzucamy do gorącej wody na 10 mi. Wyciągamy, polewamy zimną wodą

Karolina

Moja przygoda w kuchni zaczęła się w domu z mamą a bardziej pomaganie jej przy gotowaniu a jeszcze lepiej było przy pieczeniu – można było oblizać miskę po zrobionym kremie.

Ciasto czekoladowe z owocami i galaretką
poprzedni
Ciasto czekoladowe z owocami i galaretką
20170713_183518
następny
Lody jogurtowo – malinowe