Kasztanki

Poleć w mediach społecznościowych:

Albo po prostu skopiuj i udostępnij ten link

Składniki

Herbatniki - 500g
Margaryna - 1 kostka
Cukier puder - 1 szklanka
Kakao - 2 łyżki
Rum - Solidny kieliszek
Wiórki kokosowe - do posypania

Kasztanki

Ciastka, które robiłam jako dziecko z moją mamą

  • 30 min.
  • Porcje 12
  • Łatwy

O przepisie

Największą frajdę sprawia mi gotowanie i pieczenie według przepisów z przepiśnika mamy, babci czy cioci. To są przepisy tak proste i z tak niewielką ilością składników, że aż trudno uwierzyć. A potrawy smakują naprawdę wyśmienicie :)

Kroki

1
Gotowe

Herbatniki przekręcamy przez maszynkę. Odsypujemy 1 szklankę do obtoczenia.

2
Gotowe

Margarynę i cukier miksujemy, dodajemy herbatniki, na końcu kakao i alkohol. Mieszamy rękoma masę, formujemy kulki i obtaczamy w herbatnikach i w wiórkach kokosowych.

W wersji extra obtaczamy w posiekanych orzeszkach pistacjowych.

Agnes

Kuchnia to drugie miejsce, w którym spędzam najwięcej czasu i oddaję się swojej największej pasji – gotowaniu i pieczeniu.

Ziemniaki z pesto z rukoli
poprzedni
Ziemniaki z pesto z rukoli
Filety rybne w zalewie
następny
Filety rybne w zalewie octowej