Koktail malinowo-maślankowy

Poleć w mediach społecznościowych:

Albo po prostu skopiuj i udostępnij ten link

Składniki

Maślanka - 1 litr
Maliny - 500 g
Cukier puder - 2-3 łyżki

Koktail malinowo-maślankowy

Pyszny deser lub drugie śniadanie

  • 10 min.
  • Porcje 4
  • Łatwy

O przepisie

Ten koktajl można przyrządzać z różnych owoców – zarówno świeżych, jak i mrożonych. Ja akurat miałam pod ręką mrożone maliny (z własnego ogródka) więc ich użyłam. W sezonie jednak zawsze obowiązkowo dodaję świeże.

Kroki

1
Gotowe

Maliny blendujemy na gładką masę, dodajemy maślankę i cukier puder (ilość uzależniona od naszych upodobań smakowych - ja dodaję dwie płaskie łyżki, a czasem jak maliny są bardzo słodkie tylko łyżeczkę). Przelewamy do szklanek i gotowe :)

Agnes

Kuchnia to drugie miejsce, w którym spędzam najwięcej czasu i oddaję się swojej największej pasji – gotowaniu i pieczeniu.

Koktail z kiwi i banana
poprzedni
Koktail z kiwi i banana
Roladki z kurczaka faszerowane ricottą
następny
Roladki z kurczaka nadziewane serem ricotta