Koktajl jaglano-daktylowy

Poleć w mediach społecznościowych:

Albo po prostu skopiuj i udostępnij ten link

Składniki

Kasza jaglana - 0,5 szkl
Mleko roślinne - 3/4 szkl
Suszone daktyle - 10szt
Kakao - 2-3 łyżeczki

Koktajl jaglano-daktylowy

Jaglano-daktylowa energia

  • Porcje 2
  • Łatwy

O przepisie

Czasami potrzebujemy coś na szybko zjeść lub wypić przed wyjściem do pracy, szkoły a nawet żłobka. Bazę koktajlu możemy przygotować dzień wcześniej a rano tylko podgrzać dorzucić kakao i gotowe.

Koktajl pełen energii na dobry początek dnia lub drugie śniadanie.

 

Kroki

1
Gotowe

Kaszę jaglaną gotujemy w wodzie. Daktyle w tym czasie moczymy we wrzątku do 30min. Gdy kasza wystygnie blendujemy ją z odsączonymi daktylami i mlekiem. To jest nasz baza.
Jeśli chcemy od razu przygotować koktajl to dodajemy kakao. Jeśli nie możemy bazę schować do lodówki a rano podgrzać, dodać kakao dokładnie wymieszać i podawać

Karolina

Moja przygoda w kuchni zaczęła się w domu z mamą a bardziej pomaganie jej przy gotowaniu a jeszcze lepiej było przy pieczeniu – można było oblizać miskę po zrobionym kremie.

20161207_162240
poprzedni
Placuszki jaglano-szpinakowe
20161210_141359-1
następny
Zupka z soczewoca marchewka i pomidorami