Kolorowe roladki

Poleć w mediach społecznościowych:

Albo po prostu skopiuj i udostępnij ten link

Składniki

Mąka - 1 szklanka
Mleko - 1,5 szklanki
Szpinak - 5 dag mrożonego
Jajka - 1 szt.
Ser biały - 400 g - mielony
Śmietana 18% - 2 łyżki
Paluszki krabowe - 200 g
Łosoś wędzony - 100 g
Koperek - drobno posiekany
Sól - do smaku
Pieprz - do smaku
Olej - do smażenia
Czosnek -

Kolorowe roladki

Kolorowe co nieco

  • 40 min.
  • Średni

O przepisie

Często szłam na łatwiznę i do roladek wykorzystywałam gotową tortillę. Ale że okazja była wyjątkowa – Sylwestrowy wieczór – i miałam więcej czasu, zrobiłam naleśniki. I wiecie co? Chyba tak już zostanie – smak o niebo lepszy. Wiadomo co domowe to domowe :)

Kroki

1
Gotowe

Mąkę miksujemy z jajkiem, mlekiem i szczyptą soli. Ciasto dzielimy na dwie części. Jedną z nich miksujemy z rozmrożonym i odsączonym szpinakiem. Następnie odstawiamy obydwa ciasta na ok. pół godziny. Po tym czasie smażymy dwa rodzaje naleśników.

2
Gotowe

Biały ser mielimy i ucieramy ze śmietaną. Dzielimy na dwie części - do jednej dodajemy drobno posiekany koperek, doprawiamy solą i pieprzem. Do drugiej dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i również doprawiamy solą i pieprzem. Wędzonego łososia kroimy na kawałki.

3
Gotowe

Jasne naleśniki smarujemy serkiem z dodatkiem koperku, układamy paluszki krabowe, rolujemy. Zielone naleśniki smarujemy serkiem czosnkowym, układamy kawałki wędzonego łososia i rolujemy. Zrolowane naleśniki owijamy folią i odkładamy na godzinę lub dwie do lodówki. Kroimy, układamy na talerzu i zajadamy :)

Agnes

Kuchnia to drugie miejsce, w którym spędzam najwięcej czasu i oddaję się swojej największej pasji – gotowaniu i pieczeniu.

Makaron z kurczakiem i brokułami
poprzedni
Makaron z kurczakiem, brokułami i pomidorkami koktajlowymi
Puszyste rogaliki z jabłkami
następny
Puszyste rogaliki z jabłkami