Konfitura z dyni jabłka i gruszki

Poleć w mediach społecznościowych:

Albo po prostu skopiuj i udostępnij ten link

Składniki

Dynia - 2 kg
Gruszka - 1 kg
Jabłko - 5 szt
Cytryna - 1 szt
Curry - 1 łyżeczka
Kurkuma - 0.5 łyżeczki

Konfitura z dyni jabłka i gruszki

Dynia i konfitura.....

  • 3 godz.
  • Łatwy

O przepisie

Dynia, dynia, dynia….

Czego się z niej nie da zrobić.

Konfitura z jabłkiem i gruszka plus odrobiną rozgrzucającychy przypraw

Kroki

1
Gotowe

Dynie, jabłka i gruszki należy 9 brać i pokroić w kostkę. Jabłka i gruszki drobno natomiast dynia powinna mieć nie za małe kawałki ponieważ pod wpływem obróbki ładnie się rozpadnie.
Całość umieścić w garnku i podlać odrobiną wody tak aby przykrywa dno a następnie wszystko duzi ściany do momentu kiedy nie zaczną wydobywać się naturalne soki. Potem tak długo smażyć na wolnym ogniu aż wszystko będzie miękkie a soku odparuja. Na sam.koniec dodać przyprawy i sok z cytryny.
Całość zapasteryzować.

Karolina

Moja przygoda w kuchni zaczęła się w domu z mamą a bardziej pomaganie jej przy gotowaniu a jeszcze lepiej było przy pieczeniu – można było oblizać miskę po zrobionym kremie.

Konina w sosie
poprzedni
Karkówka z koniny w sosie
Ciasto jogurtowe z brzoskwiniami
następny
Ciasto jogurtowe z brzoskwiniami