Kostka manna

Poleć w mediach społecznościowych:

Albo po prostu skopiuj i udostępnij ten link

Składniki

Kasza manna - 230g
Mleko roślinne lub krowie - 3szkl
Cynamon - 0.5 łyżeczki
Rodzynki - 30g
Miód - 1 łyżka
Marmolada - Według uznania

Kostka manna

Deserowe kaszka manna

  • 15min+czas oczekiwania
  • Średni

O przepisie

Kasza manna nie wszystkim się dobrze kojarzy i często jest przez nas omijają. A co powiecie na deser dla naszych maluszków właśnie z tej kaszki.

Kroki

1
Gotowe

Mleko z cynamonem zagotować dodać kaszę i dokładnie wymieszać. Uwaga bardzo szybko gęstnieje. Rodzynki posiekać, dodać do kaszki wraz z miodem i wymieszać, może być zbyt gęste na mieszanie łyżką wiec u nas wygodniej było rękoma. Ułożyć na małej tortownicy i odczekać aż wystygnie. Trzymać w lodówce. Prędkość podaniem posmarować marmoladą lub dżemem

Karolina

Moja przygoda w kuchni zaczęła się w domu z mamą a bardziej pomaganie jej przy gotowaniu a jeszcze lepiej było przy pieczeniu – można było oblizać miskę po zrobionym kremie.

herbatniki-cytrynowe
poprzedni
Herbatniki cytrynowe
20161117_113126-1-1
następny
Zupa krem z selera