Kotleciki z komosą ryżową

Poleć w mediach społecznościowych:

Albo po prostu skopiuj i udostępnij ten link

Składniki

Ugotowana komosa ryżowa - 4-5 łyżek
Ugotowana kasza jaglana - 2 łyżki
Czosnek - ząbek
Suszone pomidory - 3 szt
Cukinia - 1/4 szt
Jarmuż - garść
Marchew - 1 mała
Jajka - 1szt
Mąka pszenna - 2 łyżki
Sól morska - 2 szczypty
Pieprz ziołowy - do smaku
Słodka papryka mielona - 1 łyżeczka
Kurkuma - 1/4 łyżeczki

Kotleciki z komosą ryżową

  • Średni

O przepisie

Okazuje się  że do kotletów można dodać większość zawartości lodówki :)

Kotleciki idealnie nadają się do podawania dzieciom, które uwielbiają jeść same.

Moją inspiracją na to danie były składniki które trzeba było już wykorzystać i mały człowieczek, który uwielbia jeść rękami.

Kroki

1
Gotowe

Komosę ryżową i kaszę jaglaną mieszkamy i dodajemy do nich: drobno posiekaną cukinię, startą marchew. drobno pokrojone suszone pomidory, czosnek i jarmuż. Wszystko dokładnie przyprawiamy, mieszamy, dodajemy jajka, mąkę .
Dokładnie nagrzewamy patelnie z odrobiną oleju. z masy formujemy kotleciki i smażymy.

Karolina

Moja przygoda w kuchni zaczęła się w domu z mamą a bardziej pomaganie jej przy gotowaniu a jeszcze lepiej było przy pieczeniu – można było oblizać miskę po zrobionym kremie.

Ciasto jogurtowe z brzoskwiniami
poprzedni
Ciasto jogurtowe z brzoskwiniami
20120122_024217
następny
Placuszki wytrawne na szybko