Zielona zupa krem

Poleć w mediach społecznościowych:

Albo po prostu skopiuj i udostępnij ten link

Składniki

Bulion drobiowy lub warzywny - 1 litr
Cukinia - 1 szt.
Brokuł - 270 g
Ziemniaki - 4-5szt

Zielona zupa krem

Zielono na talerzu :)

  • do 30 min.
  • Porcje 4
  • Łatwy

O przepisie

Pogoda piękna więc teraz nie bardzo jest ochota na ciężki obiady. A co powiecie na zupę krem? Możemy zjeść z dodatkami na obiad lub na kolację. Nasza wersja została podana z kaszą jaglana, gotowanym filetem z kurczaka i mozzarellą ale dodatki możemy zmieniać według tego co lubimy.

Kroki

1
Gotowe

Ziemniaki obieramy, kroimy i gotujemy do miękkości. Bulion doprowadzamy do wrzenia, dodajemy cukinię pokrojoną w grubą kostkę gotujemy do miękkości, dodajemy brokuła i gotujemy 4 minuty. Całość blendujemy dodając po trochu ziemniaki do momentu uzyskania gęstego kremu. Jeśli mamy dobrze doprawiony bulion nie trzeba już użyć przypraw lub dodajemy to co uważamy za potrzebne naszej zupie.

Karolina

Moja przygoda w kuchni zaczęła się w domu z mamą a bardziej pomaganie jej przy gotowaniu a jeszcze lepiej było przy pieczeniu – można było oblizać miskę po zrobionym kremie.

IMG_8044
poprzedni
Placuszki z kaszy mannej
Muffiny z truskawkami
następny
Owsiane muffiny z truskawkami