Krem z kukurydzy 2

Poleć w mediach społecznościowych:

Albo po prostu skopiuj i udostępnij ten link

Składniki

Kukurydza konserwowa - 340 g
Mleko kokosowe - 300ml
Bulion drobiowy lub warzywny - 180ml
Czosnek - 2 plasterki
Kurkuma - 2 szczypty
Olej z pestek dyni - 1 łyżka

Krem z kukurydzy 2

  • Średni

O przepisie

Zupy z kukurydzy można zrobić na wiele sposobów: i na słodko i na słono, a kazdy rodzaj można zrobić na różne sposoby.

Przy rozszerzeniu diety dziecięcej zupę z kukurydzy można podać albo jako sama zupę krem albo jako dodatek do mięsa.

Dzieci zazwyczaj lubią ją w każdej postaci….

Kroki

1
Gotowe

W garnku rozgrzewamy olej i podsmażamy na nim czosnek a następnie dodajemy całą zawartość puszki kukurydzy. Całość przesmażamy około 5 min i dolewamy bulion oraz 100 ml mleka kokosowego. Dusimy wszystko do momentu aż kukurydza będzie miękką. Dolewamy pozostałe mleko kokosowe, podgrzewamy a następnie całość blendujemy.
Moja zupka została podana z kaszą jaglaną i posypana odrobiną czarnuszki. Natomiast spokojnie można ja podać bez żadnych dodatków.

Karolina

Moja przygoda w kuchni zaczęła się w domu z mamą a bardziej pomaganie jej przy gotowaniu a jeszcze lepiej było przy pieczeniu – można było oblizać miskę po zrobionym kremie.

15028266963871439534561
poprzedni
Sałatka z makaronem
Rolada z sera żółtego
następny
Rolada z sera żółtego