Krem z kukurydzy z cynamonem

Poleć w mediach społecznościowych:

Albo po prostu skopiuj i udostępnij ten link

Składniki

Kukurydza konserwowa -
Cebula - 0.5szt
Czosnek - 1 ząbek
Cynamon - 0.5 łyżeczki
Bulion drobiowy lub warzywny - 3szkl
Sól - dobsmaku
Pieprz - do smaku
Mozarella - 70g
Masło - 3 łyżki

Krem z kukurydzy z cynamonem

Pyszne połączenie kukurydzy i cynamonu

  • Do 30 min
  • Porcje 2
  • Średni

O przepisie

Przepisa pochodzi ze znanej strony internetowej jedna z moja modyfikacja ze wzgledu na małego członka rodziny. Pyszna, rozgrzewająca a dla dorosłych może być nawet w wersji na ostro. Możemy ją zjeść sama lub dodać jakieś pulpicie czy grzanki-kto co woli. Jedno wiem na pewni warto ją spróbować

Kroki

1
Gotowe

Masło rozgrzewamy w garnku, wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę i smażymy następnie dorzucam posiekany czosnek i smażymy około 0.5min. Kukurydzę odsączyć na sitku i dodać wraz z cynamonem do garnka. Podsmażyć około 3-40min. a następnie wlać bulion. Od momentu zagotować gotować około 10 min a następnie dokladnie wszystko zblendowac. Zupę przecedzić dokładnie przez sitko a następnie ponownie ustawić na gazie. Wkroić mozarelle i cały czas mieszając czekać aż się rozpuści. Ma koniec doprawić do smaku i podawać.
Jeśli chcecie zupę zrobić na ostro w momencie dodawania czosnku należy dodać równocześnie papryczke na ostro.

Karolina

Moja przygoda w kuchni zaczęła się w domu z mamą a bardziej pomaganie jej przy gotowaniu a jeszcze lepiej było przy pieczeniu – można było oblizać miskę po zrobionym kremie.

pierogi-ruskie-inaczej
poprzedni
Pierogi ruskie inaczej
20161124_164933-1-1
następny
Syrop piernikowy