Krem z warzyw z rosołu

Poleć w mediach społecznościowych:

Albo po prostu skopiuj i udostępnij ten link

Składniki

Marchew - 4szt ugotowane z rosołu
Pietruszka korzeń - 3 szt ugotowane z rosół
Seler - 1/4 szt ugotowane z rosół
Rosół - według uznania

Krem z warzyw z rosołu

Szybko, łatwo i smacznie

  • 10min
  • Porcje 3
  • Łatwy

O przepisie

Kiedy gotujemy rosół nie zawsze potem wykorzystujemy warzywa z niego. Ja postanowiłam zrobić z nich zupę krem i warzywa mamy wykorzystane i rosół tez nam się przyda

Będzie to również idealna zupa dla maluchów.

Kroki

1
Gotowe

Wszystkie warzywa pochodzą z rosołu wiec są już ugotowane. Zalewamy je rosółem tak aby przykrył warzywa zagotowujemy i blendujemy dolewać rosołu do odpowiedniej dla nas konsystencji

Karolina

Moja przygoda w kuchni zaczęła się w domu z mamą a bardziej pomaganie jej przy gotowaniu a jeszcze lepiej było przy pieczeniu – można było oblizać miskę po zrobionym kremie.

Ziemniaki z sosem twarożkowym
poprzedni
Ziemniaki z sosem twarożkowym
20170421_124750
następny
Pasta z tuńczyka i suszonych pomidorów