Kulki serowe

Poleć w mediach społecznościowych:

Albo po prostu skopiuj i udostępnij ten link

Składniki

Ser feta - 1 opakowanie (270 g)
Serek topiony - 100 g
Serek śmietankowy - 150 g
Pieprz - do smaku
Do obtaczania - kurkuma, czarny i biały sezam, siekany szczypiorek, zioła prowansalskie, ostra papryka

Kulki serowe

Kuleczki obtaczamy w tym, co najbardziej lubimy.

  • do 20 min.
  • Porcje 20
  • Łatwy

O przepisie

Przekąska, która świetnie nadaje się na imprezę. Kolory cieszą oko i zachęcają do jedzenia. Nie potrzeba wiele czasu by je zrobić – wielkość może być różna – jak kto woli. Lepiej jednak smakują mniejsze kuleczki.

Kroki

1
Gotowe

3 rodzaje sera łączymy ze sobą dokładnie na jednolitą masę (zrobiłam to rękoma) i dodajemy pieprz do smaku. Na osobne talerzyki wysypujemy różne przyprawy, w których będziemy obtaczać nasze kuleczki. Dłońmi formujemy kulki, obtaczamy w przyprawach, w każdą kuleczkę wbijamy wykałaczkę. Przed podaniem schładzamy.

Agnes

Kuchnia to drugie miejsce, w którym spędzam najwięcej czasu i oddaję się swojej największej pasji – gotowaniu i pieczeniu.

pasta-z-ricotty
poprzedni
Bagietka z pieczoną ricottą
babeczki-z-budyniem-i-sosem-malinowym
następny
Babeczki z budyniem i sosem malinowym