Lemoniada ogorkowo-bazyliowa

Poleć w mediach społecznościowych:

Albo po prostu skopiuj i udostępnij ten link

Składniki

Ogórek zielony - 1 szt
Bazylia - 3 garści
Woda - 1 litr
Limonka - 1 szt

Lemoniada ogorkowo-bazyliowa

Ogórek+bazylia=lemoniada

  • 5min
  • Łatwy

O przepisie

Kolejny dzień urlopów a w takie pragnienie się odzywa. Ważne aby w tych napojach dostarczyć dużo witamin i minerałów.

U nas w takie dni górują koktajle i lemoniady.

Kroki

1
Gotowe

Ogórka obieramy kroimy w kostkę. Wyciskamy sok z limonki i dodajemy do ogórka. Dolewamy 400ml wody i całość blendujemy. Wlewamy całość do dzbanka,dolewamy pozostałą wodę i dokładnie mieszamy.

Karolina

Moja przygoda w kuchni zaczęła się w domu z mamą a bardziej pomaganie jej przy gotowaniu a jeszcze lepiej było przy pieczeniu – można było oblizać miskę po zrobionym kremie.

20170624_214623
poprzedni
Sos śmietanowo-bazyliowy
20170701_201321
następny
Domowy twaróg