Łosoś z czerwonym ryżem i awokado

Poleć w mediach społecznościowych:

Albo po prostu skopiuj i udostępnij ten link

Składniki

Filet z łososia - 200g
Ryż - 100g
Suszone pomidory - 6 szt
Zalewa z suszonych pomidorów - 3 łyżeczki
Bazylia suszona - łyżeczka
Avocado - 1 szt
Jogurt naturalny - 2 łżeczki
Sól morska - do smaku
Olej kokosowy - 1 łyżeczka

Łosoś z czerwonym ryżem i awokado

eksplozja połączenia smaków z łososiem w roli głównej

  • 30min
  • Porcje 2
  • Łatwy

O przepisie

Czasami pomysły do głowy przychodzą nam w trakcie gotowania i to powstaje w ten sposób bardzo fajne danie. Przynajmniej dla niektórych 😉 W brew pozorom danie jest bardzo szybkie w wykonaniu i w wszytko robimy w tym samym czasie. A nawet bym powiedziała że większość rzeczy robi się samo 😀

Kroki

1
Gotowe

Piekarnik nagrzewamy do 190 st. Łososia przyprawiamy bazylią i solą polewamy olejem kokosowym, zawijamy w folie aluminiową i wkładamy do piekarnika na 20 min. w Tym czasie gotujemy ryż według przepisu na opakowaniu. Awokado obieramy, wkładamy do misy blendera dodajemy jogurt i szczyptę soli i całość blendujemy. Suszone pomidory bardzo drobno kroimy lub wrzucamy do pojemnika blendera i rozdrabniamy. Ryż mieszamy z pomidorami i 3 łyżeczkami z suszonych pomidorów. Dokładnie mieszamy całość i nakładamy na talerz z sosem z awokado i gotowym łososiem.

Karolina

Moja przygoda w kuchni zaczęła się w domu z mamą a bardziej pomaganie jej przy gotowaniu a jeszcze lepiej było przy pieczeniu – można było oblizać miskę po zrobionym kremie.

Rosół wołowy z wątrobianymi kluseczkami
poprzedni
Rosół wołowy z kluseczkami wątrobianymi
Tęczowy deser
następny
Tęczowa galaretka