Masełko z curry, imbirem i czosnkiem niedźwiedzim

Poleć w mediach społecznościowych:

Albo po prostu skopiuj i udostępnij ten link

Składniki

Masło - 125 g
Imbir w proszku - 1/2 łyżeczki (lub świeży)
Czosnek niedźwiedźi - 1 łyżeczka drobno posiekanego
Curry - 1 łyżeczka
Sól - do smaku
Pieprz - do smaku (świeżo zmielony)

Masełko z curry, imbirem i czosnkiem niedźwiedzim

Pyszne z lekkim posmakiem czosnku

  • 5 min.
  • Porcje 8
  • Łatwy

O przepisie

Teraz akurat mamy sezon na czosnek niedźwiedzi. Do mojego masełka smakowego jak znalazł :) I oczywiście do domowego pieczywa :)

Kroki

1
Gotowe

Masło ubijamy na puszystą masę, dodajemy pozostałe składniki i dobrze mieszamy. Przekładamy do małych foremek i chłodzimy.

Agnes

Kuchnia to drugie miejsce, w którym spędzam najwięcej czasu i oddaję się swojej największej pasji – gotowaniu i pieczeniu.

Masełko pomidorowe
poprzedni
Masełko pomidorowe
Focaccia z rozmarynem i solą morską
następny
Focaccia z rozmarynem i solą morską