Masełko pomidorowe

Poleć w mediach społecznościowych:

Albo po prostu skopiuj i udostępnij ten link

Składniki

Masło - 125 g
Przecier pomidorowy - 2 łyżki
Sos worcester - 0,5 łyżki
Musztarda - 0,5 łyżki
Słodka papryka mielona - 1,5 łyżki
Sól - 0,5 łyżeczki
Chili - 1/3 łyżeczki

Masełko pomidorowe

Podaję też do grillowanych potraw

  • 5 min.
  • Porcje 12
  • Łatwy

O przepisie

Do domowego chleba często robię smakowe masełka. Dodaję do nich to, co akurat mam pod ręką. Dziś zrobiłam pyszne masełko z dodatkiem przecieru pomidorowego, papryki i chilli.

Kroki

1
Gotowe

Masło ubijamy mikserem, dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy. Przekładamy do miseczki lub foremek na babeczki i chłodzimy.

Agnes

Kuchnia to drugie miejsce, w którym spędzam najwięcej czasu i oddaję się swojej największej pasji – gotowaniu i pieczeniu.

1491133330436-505995177
poprzedni
Zielono mi!!
Masełko z czosnkiem niedżwiedzim
następny
Masełko z curry, imbirem i czosnkiem niedźwiedzim