Maślane herbatniki

Poleć w mediach społecznościowych:

Albo po prostu skopiuj i udostępnij ten link

Składniki

Masło - 150g
Mąka pszenna - 1.5 szkl
Cukier - 0.5 szkl
Jaja - 1 szt
Cukier waniliowy - 1 opak
Sól - szczypta
Proszek do pieczenia - 1/2 łyżeczki

Maślane herbatniki

Zwykłe a jednak niezwykle

  • 10min + czas chłodzenia ciasta + pieczenie
  • Porcje 23
  • Łatwy

O przepisie

Czasami proste rzeczy smakują najlepiej

Czasami mamy ochotę zjeść coś zwykłego

Dlatego właśnie na jutro przygotowałam na mojego synka proste maślane herbatniki.

Kroki

1
Gotowe

Schłodzone masło posiekać, dodać resztę składników i dokładnie zagnieść ciasto. Zawinac je w folię i do lodówki.
Najlepiej na noc lub kilka godzin.
Ciasto rozwalkowujemy i wycinamy ciasteczka o różnych kształtach
Ułożone na blaszce pieczemy około 16 min w 180st
Czas pieczenia różni się w zależności od grubości ciastek. Mając one być lekko zrumienione

Karolina

Moja przygoda w kuchni zaczęła się w domu z mamą a bardziej pomaganie jej przy gotowaniu a jeszcze lepiej było przy pieczeniu – można było oblizać miskę po zrobionym kremie.

20170509_181351
poprzedni
Szybkie placuszki
20170514_143337
następny
Faszerwoane muszle