Masło orzechowe

Poleć w mediach społecznościowych:

Albo po prostu skopiuj i udostępnij ten link

Składniki

Orzechy arachidowe niesolone - 200 g

Masło orzechowe

Domowej roboty masło orzechowe

  • 20 min.
  • Porcje 0
  • Łatwy

O przepisie

Przepis powstał całkiem przypadkowo. Będąc na zakupach potrzebowałam kupić dobrej jakości masło orzechowe. Hmmm dobrej jakości czyli jak najmniej chemii. Stojąc w przed półką pełną różnego rodzaju masła orzechowego i czytając składy pomyślałam dlaczego by nie spróbować samemu. Kupiłam orzeszki arachidowe niesolone i po dotarciu do domu zaczęłam działać. I powstało pyszne i przede wszystkim bez dodatkowej chemii domowe masło orzechowe.

Kroki

1
Gotowe

Orzechy wsypujemy do malaksera i miksujemy aż zaczną się one zmieniać w masło. Musimy uważać aby nie przegrzać malaksera. Miksowanie najlepiej rozłożyć na 2 lub 3 razy.

Karolina

Moja przygoda w kuchni zaczęła się w domu z mamą a bardziej pomaganie jej przy gotowaniu a jeszcze lepiej było przy pieczeniu – można było oblizać miskę po zrobionym kremie.

IMG_7964
poprzedni
Sałatka z tuńczykiem
Chałka z budyniem
następny
Chałka z budyniem