Mięso mielone na patyku

Poleć w mediach społecznościowych:

Albo po prostu skopiuj i udostępnij ten link

Składniki

Mięso mielone wieprzowo-wołowe - lub drobiowe - 300 g
Jajka - 1 szt.
Czosnek - 3 ząbki
Bułka tarta - 3 łyżki
Sól - do smaku
Pieprz - do smaku
Przyprawa do grilla pikantna - do smaku
Natka pietruszki - pęczek

Mięso mielone na patyku

Smaczna i oryginalna propozycja na potrawę z grilla

  • 15 min.
  • Porcje 7
  • Łatwy

O przepisie

Ciekawa propozycja na mięso mielone z grilla. Nie wymaga wiele przygotowań, a wygląda oryginalnie. Świetnie komponuje się z sosem tzatziki.

Kroki

1
Gotowe

Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy jajko, przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku i bułkę tartą. Wyrabiamy doprawiając do smaku solą i pieprzem. Na końcu dodajemy posiekaną natke z pietruszki i jeszcze raz mieszamy.

Patyczki do szaszłyków oblepiamy mięsem i odstawiamy na ok. 2 godz. do lodówki.

Obsypujemy przprawą do grilla i pieczemy na ruszcie aż ładnie się opiecze z każdej strony. Podajemy z ulubioną sałatką, pieczywem, sosami.

Agnes

Kuchnia to drugie miejsce, w którym spędzam najwięcej czasu i oddaję się swojej największej pasji – gotowaniu i pieczeniu.

Piecfzarki z kaszą bulgur
poprzedni
Pieczarki faszerowane kaszą bulgur
Budyniowe z owocami
następny
Budyniowiec z rabarbarem i truskawkami